Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2009 16:58 - Всяко чудо за три дни: ден четвърти
Автор: nes Категория: Музика   
Прочетен: 1233 Коментари: 1 Гласове:
0



Както се казва, всяко чудо за три дни. Затова и аз да се обадя на четвъртия ден, премислил всичко, чул мнения и коментари и готов да обобщя от моята гледна точка.

1. Трябва ли Краси Аврамов да отиде на Евровизия?

Да, нека да отиде. 

а.) Всичките естрадни "светила", на които явно "Пайнер" е платила, за да си продадат душите, за да го защитят ще се хванат и за няколко месеца ще го научат да пее. Предполага се, че Краси все пак има някаква музикална култура и няма да се изложи като каруцар. Така и чалгаджиите ще са доволни, че са победили и "Пайнер" ще излезе чиста.
б.) Ако обаче Краси наистина не може да пее и фалшивото му пеене не е само плод на емоцията или поради това, че не си е оттренирал парчето - тогава ще се изложим. И какво от това. Вече целокупната българска публика е доказала, че й липсва слух. Фалшивите тонове могат да се чуят на всеки концерт на "Пайнер", а autotune е задължително средство, за да се прикрие некадърността на голяма част от изпълнителите.

2. Кой всъщност е Краси Аврамов?

Нямам си и на идея. Биографията му е пълна с какви ли не подвизи. Пял бил в "Kodak Theatre", но според google май никога не се е вясвал там или не под тази форма, под която се твърди. Факт е, че в днешно време да пръднеш, в googleведнага ще излезе информация. Защо ли обаче за тази изява никой извън пределите на България не е чувал. Същото важи и за прословутата компилация. Нима е трудно да отидеш, в която и да е печатница, да си напечаташ 100-200 бройки дискове или компилации и да се хвалиш. В днешно време обаче в Интернет може да се закупи абсолтно всяка излязла музика. За съжаление информация за такава компилация липсва.  Дори http://thepiratebay.org/, където и от пиле мляко може да намериш не са чували за таква компилаця.

3. Какъв е гласът на Краси Аврамов?

Знае ли някой, пък и смееш ли да попиташ. Както някой се беше изказал и смея да потвърдя, Аврамов пее в "Ilusion", както и в много други парчета с някакъв все още необработен фалцет. Това, което чуваме от неговата уста не е глас, затова не може да се нарече нито тенор, нито каквото и да било друго. Камо ли пък някакъв рядък глас. Че е рядък, редичък му е гласа. Малкохора биха изпяли това, което той изпя.  Сигурен съм, че и на Павароти, и на Карерас ще им е трудно да изпеят нещо, без да уцелят нито един верен тон. 

4. Може ли озвучаването да те прецака?

Може разбира се, но не и чак толкова. Единствения начин певец, който има толкова стаж зад гърба си, да изпее толкова много фалшиви ноти, да не говорим, че той пееше в друга тоналност, е ако не чува нищо. Добре, но ако той не чува нищо, как така неговите беквокалистки чуват и си изпяха брилянтно партиите. Намирисва ми на конспирация. Явно някой е заинтересован от това, Краси да не отиде на евровизия и чрез му е промил мозъка, та даже и разстроил музикалния вкус. Или просто в "Пайнер" музикално некадърни, финансово обезпечени чичковци се опитват да изперат пари. Перете бе, но си наемете поне специалисти да ви кажат къде си струва да го правите.

Предлагам при следващата здравна реформа да се предвиди и промиване на уши, което трябва да се прави профилактично на всеки гражданин на Република Бългаия поне веднъж годишно, а за тези, които си губят времето да си избират дискове от OMV, дори и два, три и т.н. И тогава може  да открием човека-глас. И след 10 години, когато някой отдавна ще е гръмнал Митко Пайнера ще си спомняме с носталгия как сме затрили кадърните хора с увредените си уши.

Пускай те СМС-и хора. Както каза Драго Чая, това е като парламентарните избори. С тази разлика, че аз гласувам на избори безплатно. И никой няма да ме убеди, че трябва да си набутам сметката за телефон, за да изпратя някое недорасло талантче да ходи да ме излага.

Хайде хора, от нас да мине. Да го пуснем Краси, да отиде на Евровизия. Ако се изложим - сефте, ако пък не... Опитвам се да се сетя и за втория вариант, но не мога, защото въпреки твърденията на някой музиканти, които смятат, че поне песента е интересна, аз смятам, че и тя не струва. Дори подозирам, че са доста меки, но нека не съдим строго. Сигурно на Краси не му е приятно. Подозирам, че зад това, което "Пайнер" показаха, той е готин човек и едва ли му е леко сега. Просто се превърна играчка в ръцете на глухарите.

Ето и малко коментари от чуждестранни форуми, да спрат чалгаджиите с твърденията, че всички завиждаме на прелестния глас на Краси:

very bad crap! sorry 

this sux 

bad song 

I love the studio version, but they"ll have to work on the live! 

it"s great but not for ESC...but GREAT party SONG!!!!!!! 

OOOOOOHH MY GOD!
This is horrible. The man can"t sing.
Reminds me of an ambulanse!
Sorry this is not good! 

i know now why the singers are dressed like the spanish inquisition- "cause the song makes us suffer! hope him to loose the semifinals in russia, so not many people have to see this crap stage show and singing!
who did tell krassimir that he can sing? this reminds me of the fairy tail: "the emperor"s new clothes"... 





Тагове:   чудо,   ден,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. usmivkata - Много ми харесва твоят начин да а...
28.02.2009 17:23
Много ми харесва твоят начин да анализираш фактите...:) Поздравления за постинга!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nes
Категория: Лични дневници
Прочетен: 89650
Постинги: 29
Коментари: 107
Гласове: 304
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930