Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 19:33 - Не само политиците крадат
Автор: nes Категория: Музика   
Прочетен: 1016 Коментари: 1 Гласове:
0



Останах потресен! Бях чул много слухове за това, но все не обръщах внимание на това. Неведнъж, невежеството на някои хора или зависта ги кара да обвиняват в плагиатство, но в случая критиките се оказаха, съвсем основателно. А жалкото е, че навсякъде по медиите песента на Тома се представя като авторска : 

"Задължително е да слушате новото ми парче! ... Парчето "Герой" стана супер яко и е много мое, моето си парче! Ако и вие го харесате, това ще е най-голямата ми победа!"

Ето и още малко инфо за парчето, пак цитирано от медиите:

"Първият соло сингъл на победителя от втория "Мюзик айдъл" Tома се казва „Герой” и от сряда тръгва в ефира на Z-Rock.

Музикален продуцент на парчето и на предстоящия албум на рокаджията е Георги Янев, учил в Бъркли колидж, САЩ, основател и китарист на група "Каффе". Китарите в „Герой” са изсвирени от него, барабаните са на Митко Семов, а текстът - на Гергана Турийска. Мастерингът е правен в САЩ от саунд инженера Брайън Гарднър, носител на 9 приза "Грами", работил за Metallica, Abba, Тина Търнър. Скоро ще има и видео, обещават от "Вирджиния рекърдс"."

Странното е, че никъде не пише кой е автор на музиката, в което няма нищо учудващо, ако обаче парчето беше авторско. Защото по подразбиране е, че автор е този, който изпълнява парчето или групата, която го изпълнява. И защо ще ни представят кой е автор на текста, а няма да ни казват кой е напсал музиката, може би защото трябва да си признаят, че всичко е една долна кражба.
Практиката някой да купува права на песен, за да я изпълнява е широко популярна по целия свят, но навсякъде се споменава кой е автора, ако това е човек извън групата.
И за какво беше цялото пънене по медиите и твърденията на Тома, че това е авторска песен. Авторска песен, но когато се научиш да си ги правиш. Дано повече никога не го кажеш, и без това оригинала повече ми харесва.

Приятно гледане, това е плагиатският вариант:



И по-добрият оригинал:




Тома: "Ако и вие го харесате, това ще е най-голямата ми победа!"
Аз: Съжалявам Тома, засега губиш!!!



Гласувай:
0



1. usmivkata - Нямам думи...
11.12.2008 07:36
Когато чух парчето за пръв път, се почувствах горда,че българи са направили нещо наистина добро. Сега просто съм разочарована....за пореден път.
И само да попитам/не че очаквам резон/: драги заспали администратори, защо преди да изкарате на първа поредния тъп постинг, малтретиращ темата за изневярата или за провинциалистите в София, не пробвате поне веднъж да се събудите и да вземете да попрочетете малко? Гарантирам ви,че из подопечното ви блог-пространство има неща,които наистина заслужават да са на първа. Като този постинг например.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nes
Категория: Лични дневници
Прочетен: 89656
Постинги: 29
Коментари: 107
Гласове: 304
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930