Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2008 18:18 - Газ до дупка, на мен ми е позволено.
Автор: nes Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1388 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Едно пояснение, преди да опиша всичко, което ми се случи преди час и което е ключово в момента. Водя се служител на медия, но не работя като журналист.

Пътувам си аз по един от столичните булеварди и на пешеходен светофар броячът отброява, както си му е реда. Преценявам, че ще мога да премина на време, скоростта ми е около 50 или 60 км/ч. В момента, в който предните гуми са на пешеходната пътека светва жълта светлина, предполагам, че червено е светнало секунда по-късно. Както и да е, по никой закон за пътното движение аз не съм в нарушение. Не щеш ли, двама полицаи ме спират и усилено спорят, че съм минал на червено. Обяснявам им, че не е така, но те ме убеждават, че са прави. Аз им отговарям, че като смятат, че са прави да ми пишат акт, а понеже аз смятам, че съм прав, ще си напиша опровержение на акта. Около пет минути господата ме убеждават как мога да направя беля, а аз отговарям, че няма да споря. За себе си аз съм прав и ще си напиша опровержението, а ако те са сигурни в правотата си, нека да изпълнят служебните си задължение. След 5 мин. чакане, реших да отида до колата им, защото от малкото опит, който имам знам, че трябва да подпиша акта и да напиша опровержението. Единият полицай се запъти към мен и ме спря на средата на пътя между моята и тяхната кола с въпроса: "Журналист ли си?". Веднага загрях, че при документите е служебната ми карта. Обясних, че съм само служител в медия, но не и журналист, но отговора ми не беше чут с обяснението "Вие журналистите да не мислите, че сте безгрешни.". Веднага след това смениха тона си, пет минути приятелски разговори и съвети, че грешките стават за сеунди.
Обяснението е просто, полицаите се страхуват от журналистите. Ако те смятаха, че аз съм виновен, а очевидно по увереността им беше така, защо тогава не защитиха правотата си? Защо се страхуват от журналистите? От колко ли още хора се страхуват господата полицаи - бизнесмени, политици, министри, Бойко Борисов и т.н. И какво остава, глобите ще ги отнасят обикновените хора, може и с незначими нарушения, както вече ми се е случвало, но за около 20% от българските граждани този страх няма да донесе нищо. Защото катастрофите рядко се случват с коли, купени от мизерни заплати. 
Господа полицаи, не стойте на пътя само да отчитате дейност, не се хвалете колко актове сте съставили, но това не помага, защото колкото и закона да приемат, докато се изпускате в гащите си при вида на някое стралище като мен, хора ще загиват на пътя. Нека правилата да важат за всички, дори за журналистите!





Тагове:   дупка,   мен,


Гласувай:
0



1. flyco - не е от страх бе
09.11.2008 19:12
Толкоз си без пари, че не си заслужава риска.
цитирай
2. evrazol - Полицаите, както и журналистите,
09.11.2008 20:25
както и данъчните и общинарите се нагъзват на по-силния и са безкомпромисни пред обикновения човек. "Достойната" журналистика не се вълнува особено от тоя въпрос, а ако почне да се вълнува "сериозните фактори" им вземат мярката. Та защо ли се чудиш. И те са хора като теб. И те парно плащат, и те деца гледат, и те носят националния манталитет.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nes
Категория: Лични дневници
Прочетен: 89599
Постинги: 29
Коментари: 107
Гласове: 304
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031